Where shall we eat?

“Sjoe, ik heb een cadeautje voor je, zomaar zonder reden. Eigenlijk wou ik het voor mezelf kopen maar omdat ik denk dat jij het ook graag zou hebben doe ik het jou cadeau”. Een ingewikkelde en zeer mannelijke uitleg van de echtgenoot om te verduidelijk dat hij dit boek kocht: Where chefs eat.

Eerst dacht ik “weer een restaurantgids om onze reeds overvolle boekenkasten verder aan te vullen ” maar de lay-out en het internationale karakter trok toch snel mijn aandacht. In dit boek geven 400 chefs hun favoriete adresjes. Dit gaat van lowbudget Vietnamees, steak friet tot brasseries van sterrenniveau.
Zo vind je in België De Kuiper in Vilvoorde terug (paardenvlees), de Kruidenmolen in Klemskerke (waar wij nu zondag net naartoe gaan) maar ook klassieker Hof van Cleve. Naast adresjes vind je er ook interessante reviews, leuke quotes van de chefs en knappe stadskaarten.

Begin augustus gaan we een weekendje naar Parijs voor de expositie van Keith Haring en dit boek (of toch een kopietje van de betreffende pagina’s gezien het een vrij lijvig model is) gaat zeker mee. Ik kijk er al naar uit een paar adresjes uit te proberen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s