Naakt

“Ze heeft geen kroon aan!”, riep ik verontwaardigd terwijl ik stomend vanachter mijn plank de tv aanzette om al strijkend naar de kroning te kijken.
Het beeld van Maxima in het achterhoofd, met adellijke blauwe mantel en juwelenkroon, zorgde voor ontgoocheling toen ons Mathilde zondag ten tonele verscheen.
Jaja, een heel mooi beige kleedje van Natan (die maakt nu éénmaal geen lelijke kleedjes) en daarbij een onopvallend nude hoedje.
Maar op een subtiel armbandje en oorbellen met parel (boring!) na geen bling bling, kroon of schitterende familiejuwelen. Nada, rien de knotsen, zo goed als naakt begot!


Zoveel vrouwen dromen ervan om eens in een way-over-the-top chique outfit te kunnen schitteren en zwaaiend en tandpasta glimlachend op een balkon te gaan staan. Met grote onverantwoord dure juwelen, een geborduurde kanten cape, lange handschoenen en natuurlijk, een kroontje. Ook al is het allemaal niet praktisch, vermoeiend om te dragen en momenteel vooral ook stikheet. Een echte koningin moet daar tegen kunnen. Bewegen en ademen is op zo’n moment trouwens over-rated.

Maar nee, ons Mathilde koos voor een sober kleedje, ideaal voor de opening van een nieuw ouderlingentehuis, om galakleding mee te gaan shoppen bij Natan of voor de plechtige communie van de nieuwe kroonprinses.
Maar toch niet voor de kroning van de nieuwe (protocollaire) leider van onze monarchie.

Deze vrouw is ontgoocheld.  Urgently in need of some bling bling!

2 reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s