Cowfish Brussel

Eerder deze week las ik op Newplacestobe over Kabu, een Japans/fushion restaurant in Brussel en gezien mijn lover aka hubbie en ik al lang zin hebben in Japans maar we geen goed adresje in de buurt kennen besloten we het er gisteren op te wagen.
Spijtig genoeg was Kabu gesloten wegens vakantie maar via de site vonden we een link naar het rechtover liggende Cowfish, een gelijkaardig restaurant (zelfde eigenaar?) dat hetzelfde soort formules aanbiedt als Kabu maar dan met een internationale keuken.  Formules? Ja, ik denk dan ook in eerste instantie huiverig aan de toeristische “all-you-can-eat” ketens maar Cowfish hoort gelukkig niet in dit rijtje thuis.

 

We waagden het erop en trokken naar de Kernstraat in Brussel.  Zoals gewoonlijk gingen we voor de full monty en kozen voor de Privilige Formule met 2 voorgerechten, een hoofdschotel en een dessert voor de oké prijs van 34€ per persoon.

Je moet wel weten dat het om vrij kleine porties gaat, de voorgerechten kan je eerder als tapas beschouwen  en de hoofdschotels zijn ook kleiner dan standaard. Een hele grote eter gaat hier misschien niet helemaal voldaan buiten maar voor ons was het meer dan voldoende.

Wat kwam er op ons bord of beter gezegd in de mooie oriëntaalse schaaltjes en ander origineel servies? Ik koos als appetizers voor carpaccio van St Jacobs Vruchten met truffelolie en Vitello Tonato.  Mijn wederhelft ging voor een duo van kaas-en garnaalkroketjes en een tempura van inktvis met mango chutney.  De carpaccio was mooi gesneden en vers maar de truffelolie kwam te weinig naar boven, lekker maar nét iets te flauw. De Vitello Tonato daarentegen smaakte goed af, voor mij had er wel een beetje meer saus bij gemogen. De kaas-en garnaalkroketjes waren gewoontjes, niet slecht maar ook niet meer dan dat. De tempura was heel lekker en vooral de mango chutney was heerlijk kruidig en het potje werd vakkundig door ons beide vingerlekkend geledigd.

 

Als hoofdgerecht koos ik ondanks het zomerse weer voor krokant gebakken foie gras met groene asperges en een truffeltapenade. Opgediend met een fris slaatje en waterkerscoulis ging dit vrij zware gerecht goed binnen. Een mooie combinatie met het krokante bladerdeeg, de overdadige foie gras, asperges en sla. Ik kom deze winter graag nog eens terug voor dit gerecht!

Hubbie hield het gisterenavond klassiek en koos voor Ibericofilet met Blackwell saus of anders gezegd, steak met pickelssaus en frietjes. Eerste reactie toen het bord opgediend werd en hij de twee stukjes steak zag was “is’t al?”, maar uiteindelijk moest hij toegeven dat het meer dan voldoende was. De pickelssaus was zeer lekker, deze kok weet hoe hij lekkere en goed afsmakende sausjes te maken. Een mooi en originele presentatie maakt het geheel af.

 

Een dessert is voor mij vaak overbodig maar uit nieuwsgierigheid koos ik voor de gratin van rode vruchten en amandelen en mocht ik eens proeven van mijn partner zijn ‘Citrus fire’, een combinatie van citroenijs, een emulsie van crème anglaise (lekker!), een krokantje en aardbeien.  Mijn gratin viel tegen, te weinig verschillende soorten rood fruit en de ‘saus’ onder het gegratineerde schuim was te vloeibaar. Maar de citrus fire was wel een dessert naar mijn smaak, volgende keer kies ik dit zodat ik niet meer bij mijn tafelgenoot moet bedelen voor nog een hapje.

De bediening was correct en zeer vriendelijk.  Franstalig maar ze hebben een Nederlandstalige kaart en doen hun best om ook Vlamingen goed te verwelkomen.
Volgende keer we naar deze Brusselse buurt trekken zullen we waarschijnlijk bij Kabu binnen springen maar Cowfish mag ons ook terug verwachten.

Algemeen verdict: leuk concept en aangenaam interieur. Mooie presentatie en een correcte prijs. Het éne gerechtje is al geslaagder dan het andere maar alles is meer dan oké en een welkome afwisseling van de typische brasserie-keuken.
We’ll be back!

Cowfish, Kernstraat 39 rue du Pépin, 1000 Brussel
http://www.cowfish.be

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s