Cora Kemperman addict

Het begon ongeveer 2,5 jaar geleden in Amsterdam. Ondanks dat het merk in mijn jeugd al bestond liep ik nu voor het eerst een Cora Kemperman binnen. Ik associeerde het merk met donkere kleding, vaak in laagjes en vallende onder wat wij ‘patattenzakken’ durven noemen. Maar sindsdien heb ik mijn beeld over dit Nederlandse merk totaal herzien.  Ja, er hangen nog steeds losse kledingstukken in de rekken maar daarnaast hebben ze ook, wat ik de ‘jongere collectie’ durf te noemen, strakkere modellen. Denk bij strakker niet aan plakkende alles markerende outfits maar aan mooi gesneden getailleerde kleedjes, flatterende tricot van hoge kwaliteit en kledingstukken met niet standaard snit. Het begon in Amsterdam met een eenvoudig knielang kleedje in een prachtig felblauw. Ik combineerde het met een felgeel ceintuurtje en gele Miz Mooz sandalen. Het was in mei 2012 mijn last-minute outfit voor het lentefeest van nummer 3.

Dit voorjaar was nummer 4 het feestbeest en vond ik een mooi simpel kleedje in de Cora Kemperman winkel in Brussel, deze keer een doorknoop blouse-model met een leuke wit-blauw-zwarte print (foto). Ik combineerde het met een felblauw tricot kleedje eronder zodat ik de knoopjes onderaan een beetje kon laten openstaan en niet moest wakker liggen (staan dus) dat er een knoopje opensprong terwijl ik rondcrosste. In de winter draag ik het met een zwart tricot kleedje, ook van Cora Kemperman natuurlijk en het is ook leuk in combinatie met een zwarte jegging of skinny jeans.


En het is vanaf toen dat het hek van de dam was. Als ik ’s vrijdags tegen mijn echtgenoot zeg dat ik morgen in Brussel wil gaan lunchen dan weet wij hij hoe laat het is en dat ik ‘toevallig’ ook eens langs de CK shop wil passeren. Zo kocht ik dit voorjaar ook een superleuke zwarte catsuit die ik combineer met een (weeral) blauwe t-shirt. In de solden tikte ik nog een leuk wit/zwart geruit zomerkleedje op de kop (perfect voor’t werk) en een fel oranje t-shirt met open rug.  De nieuwe collectie hing toen al in de rekken en dus kon ik  het me niet laten de superleuke zwart/wit gestreepte top mee te nemen. Mijn favoriet momenteel!
Begin september had ik weer zin in een zaterdags lunchke en kwam ik thuis met een leuke baggy zwarte broek die zowel met pumps op het werk te dragen is als in’t weekend comfy met sneakers. Daarnaast viel ik ook voor een lange donkere vest die ik zowel over een kleedje kan aandoen (zag ik op CK’s Facebook pagina) als in combinatie met de mooie bordeaux broek die ik me ook eigen maakte (zie foto).

Tot overmaat van ramp startte CK vorige week met hun nieuwe webshop. En ja, ik heb al besteld en ben in blijde verwachting van de superoriginele wit/zwarte blouse.

Ik hou niet van poseren en plak niet op papier om het clichématig te zeggen maar toch zal ik één van de volgende weken proberen nog wat foto’s te trekken van mijn Cora Kemperman outfits.
To be continued …

Eén reactie

  1. Nou, ik had het opgegeven. De laatste jaren waren haar ontwerpen minder goed. Ik volg Cora Kemperman al lang, voornamelijk na haar vertrek bij Mac&Maggie. Wist je dat zij ontwerpster was bij dit merk van Peek en Cloppenburg? Ik had gehoord dat het nu haar nicht is die de kledij ontwerpt, en die catsuit, nondedju ziet er superleuk uit. Al ben ik de laatste tijd helemaal into &other stories (leg je bankkaart weg voor je gaat surfen), ik ga toch eens een kijkje nemen op de webshop. Thx 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s