Winterjassen zijn overbodig

Winterjassen zijn overbodig. Dat maak ik mezelf toch wijs.

Ik kan me nu éénmaal niet herinneren dat ik de laatste jaren een winterjas gekocht heb die ik graag en veel heb gedragen.
Korte vestjes en blazers ja, zo had ik een bruin vestje van S Oliver dat ik tot op de draad versleten heb, ideaal voor op een jeans en zelfs op een kleedje.
Momenteel is mijn favoriet een donkerblauw jeansjasje van G-Star, beetje stoer maar toch vrouwelijk.
Ook in de winter haal ik ze vaak uit de vestiaire, gecombineerd met een grote dikke sjaal om wat meer warmte te bieden.


Maar een echte winterjas, en ik denk dan aan een knielange mantel want een anorak is voor mij geen optie (= enkel aanvaardbaar tijdens het sporten!), die vind ik nooit echt naar mijn goesting. Of toch niet binnen een redelijk budget. Vorige week spotte ik een prachtexemplaar in de buurt van de Kammenstraat van Antwerpen. Ik durf me, om mezelf te beschermen, na het zien van het prijskaartje, niet te herinneren in welke winkel het juist was.

395 knotsen. Pffffffff. Voor dat geld kan ik me een hele coole nieuwe bril aanschaffen, die ik minstens één jaar lang zo goed als dagelijks draag. Of twee paar schoenen; een paar gouden derby’s om een mannelijke outfit te pimpen en een paar stoere goed zittende cowboybotjes voor onze volgende citytrip.
Maar zoveel geld aan één jas geven, die ik enkel in het weekend draag want in de week rijd ik van verwarmde garage naar garage en terug, zo lang ik de lotto niet gewonnen heb, no way.

En een jas uit de highstreet ketens? Graag maar ik heb er tot nu toe nog geen leuke gevonden. En vorig jaar ook niet. En het jaar daarvoor ook niet.

Het zal dus een koude winter worden, voor mij althans. Niet dat ik het ga toegeven.
Winterjassen zijn nu éénmaal overbodig.

En een nieuw brilleke en flashy schoenen niet 😉

Eén reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s