Meer dan oké – Likoké

Ondertussen al een maand geleden maar toch de moeite waard om een postje over te schrijven; ons bezoek aan Likoké, het nieuwe restaurant van Piet Huysentruyt, gelegen in het dorpje Les Vans in de Ardèche. We hadden vooraf enkele interviews en reviews gelezen, anders rij je immers geen 941 km voor een restaurant bezoek, en de verwachtingen waren hoog.  Na een coupeke of 2  (en een derde van’t huis) in de plaatselijke bar Caudalie (aanrader, allen daarheen 😉 )  trokken we tegen 20u15  naar het restaurant. Oorspronkelijk van plan om geen aperitief meer te nemen bestelden we uit curiositeit toch het  aperitief maison met champagne en een me onbekende likeur. Lekker, perfecte starter die de smaakpapillen openzet en voorbereid op het uitgebreid menu ‘Terre et rivière’ met een paar verrassende combinaties en smaakbommekes.


Eén van die bommekes was het overheerlijke shotje dat bij de boshapjes hoorde en de ‘sla is geen sla’ die geprepareerd en gepresenteerd wordt in een houten bol (mijn favoriet). Ook het verrassende dessert met onder meer paprika verwende meerdere zintuigen.

Hoeveel sterren dit restaurant moet krijgen moeten de professionals maar bepalen maar ik kan wel zeggen dat deze ervaring voor mij op de tweede plaats, na Noma, komt. Voor De Pastorale en zelfs voor Hof van Cleve. Heel erg de moeite dus!

Voor foto’s die de creaties meer recht aandoen en een gedetailleerd overzicht van de Piet en souschef Wouter hun creaties, neem een kijkje op onderstaande blog reviews en de site van Likoké.

http://www.be-gusto.be/2013/08/07/likoke-piet-huysentruyt-les-vans-fr/
http://www.wbpstars.com/likoke.html
http://tales-of-taste.blogspot.be/2013/10/likoke-piet-huysentruyt-ardeche-les-vans.html
http://www.likoke.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s