Smart, cool en vooral ook lekker

Niet één maar twee volle zakken werden met een koelwagen van Smartmat geleverd. Dochter Lotte vond het cool, ik budgetair gezien op het einde van de maand vooral smart. Als twee kinderen die een cadeautje van de Sint kregen haalden we de zakken leeg en overschouwden de uitgebreide buit.
Alpro melk (hazelnoot en amandel), bakboter, Alpro natuur yoghurt, klopbare room, … maar ook gerookte zalm, verse groenten, rode pesto, eieren, quorn, lompviseitjes, gruyere kaas, … en een Alpro magazine met recepten om met deze ingrediënten een hapje, hoofdgerecht en twee dessertjes te maken.

Wegens tijdsgebrek besloten we het hapje voor later te houden en aan de quiche en salade te beginnen. Quiche met paprika, champignons, wortelen en quorn.
Lekker en makkelijk maar de quorn was voor mij totaal overbodig. Volgende keer laat ik de vleesvervanger achterwege en voeg een tweede soort kaas toe (blauwe of geitekaas). De rode pesto die we, het recept volgend, op de bodem smeerden gaf meer dan voldoende pit aan dit zomerse gerecht.

Lotte ontdekte de dessertjes, muffins met hazelnoot en chocoladestukjes en pannenkoekjes met amandelmelk in het Alpronista receptenboekje en aldus kon ik haar niet weerhouden om aan het bakken te slagen en het deeg voor muffins te maken. De smaak op zich was goed, de hazelnootmelk geeft een lekkere touch maar de muffins waren qua textuur zwaar en te droog. Volgende keer maken we dit recept met minder bloem, een beetje bakpoeder en meer boter.

Vrijdagavond, als de kinderen allemaal weer thuiskomen van ‘den anderen kant’,  maken we voor de gezelligheid, en de grote honger van de jongens, graag een hapje terwijl de hoofdmaaltijd op het fornuis staat te pruttelen. Het ideale moment dus om met de jongste, Arnd, de toastjes met gerookte zalm, Alpro yoghurt en lompviseitjes te maken. Simpel maar heel lekker. En ik moet toegoeven dat de Alpro natuur, een plantaardige variatie op yoghurt, heel goed smaakte. Licht en luchtig met een niet té overheersend sojasmaakje. Ook de oudste, 16 en genietend van pre-examenstress, was overtuigd en lepelde de rest van de pot leeg. Ondertussen eet ik deze ‘yoghurt’ als ontbijt. Minder zuur en aangenamer van structuur dan de meeste klassieke natuur yoghurts. I’m a fan!

Zondagmorgend kwam Lotte de kamer binnengeslopen. “Zeg mama, we hebben nog de ingrediënten van dat Alpro pakket om pannenkoeken te maken, ik wil dat zo graag als ontbijt”.  Grmpl grmpl, ik ben nu éénmaal geen ochtendmens, laat staan in het weekend maar mijn moederhart kon niet weigeren dus even later stond ik mini-pannenkoekjes te bakken. Lotte vond de rozijnen die er volgens het recept in moesten niet nodig maar klopte wel ijverig de Alpro room met een klein beetje poedersuiker en lekte met veel genoegen de mixer-kloppers af. Ook weer luchtig en lekker, deze klopbare room komt nog in huis!

Elke morgen drink ik een soja vanille melkske ter vervanging van een deftig ontbijt (educatief onverantwoord, ik weet het) maar ik ken Alpro als merk dus al een hele tijd. Tot nu toe stond ik een beetje weigerachtig tegen over hun andere producten zoals de bakboter, yoghurt en room. Maar dankzij Alpronista is mijn vooroordeel verdwenen en zal ik nu wat vaker een soja product in mijn boodschappenmandje leggen.

Samenvatting: ondanks de beperkte tijd (sorry Alpro, vriendinnen uitnodigen is er niet van gekomen maar de bende thuis heeft er dubbel en dik van genoten), was dit een hele leuke ervaring en kennismaking met de Alpro producten.

http://www.alpro.com/alpronista

http://www.smartmat.be/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s