No-nonsense, casual and all about the food

Amass, Manfred & Vin, Fiskebar, Torvehallerne, … buiten een foute hamburger in een Grill restaurant in Tivoli park hebben we ongelooflijk lekker gegeten in Kopenhagen.
Ik ben fan van de Deense keuken en zijn pure en natuurlijke ingrediënten en no-nonsense bordjes. Geen toefjes, zalfjes en schuimpjes van dit en dat zoals in veel Belgische sterrenrestaurants maar nonchalante creaties afgewerkt met blaadjes, bloemen en granen.
En ook de biodynamische wijnen kunnen me met hun aciditeit en puurheid enorm bekoren. Ook al ben ik geen aanhanger van de huidige BIO-hype zoals die bij ons heerst, zoals in Denemarken gebracht kan ik het erg appreciëren.


Tijdens een lunch in het sympathieke Manfred & Vin geraakten we aan de babbel met de Franse sommelier Vanessa Massé die blijkbaar eerder In de Wulf werkte.
Haar partner Rose Green is de chef in het recente project van Kobe Desramaults genaamd De Superette. Een bakkerij waar je zowel terecht kan voor ontbijt, lunch en diner.
Vanessa sprak er met zoveel enthousiasme over dat we beloofden deze zomer langs te gaan.
En zo voerde hubbie me vorige zondag als verrassing ’s middags naar De Superette voor een ontspannen en zonnige lunch.

Ruw en simpel, zowel het interieur als het eten en het personeel. No-nonsense, casual and all about the food, ik waande me deze middag terug in Copenhagen.
Een bouillon van gegrilde groenten en kip, een slaatje van rode biet en yoghurt dressing met daarnaast een glaasje biodynamische cava. Hoe eenvoud Super(ette) kan zijn.

http://www.indewulf.be/desuperette/

http://amassrestaurant.com/

http://amassrestaurant.com/

http://manfreds.dk/en

http://www.madklubben.dk/grill-royal-tivoli/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s