Soberder

Diëten zou ik het niet noemen, dan zouden we ook wijn en apero achterwege dienen te laten, laten we het daarom omschrijven als ‘soberder eten’.
Roomsauzen, gefrituurd eten of fastfood staat nochtans zelden tot nooit op ons menu thuis maar gezien we liefhebbers zijn van de Nordic cuisine en pure keuken besloten we deze trend ook thuis door te trekken. Begin deze week zette ik een tartaar van zalm en gebakken groene asperges en courgette op tafel, afgewerkt met een klein handje krokante pompoen- en zonnebloempitten.  De gebakken asperges vond ik heel lekker alleen denk ik ze volgende keer te combineren met een stukje gegrilde vlees of vis, de zalmtartaar kan een iets frissere aanvulling gebruiken.

 

Gisterenavond, terwijl een knappe bink het gras afdeed, had ik uitgebreid de tijd om een mooi bordje te schikken en toverde zo een zomerse combinatie van gegrilde eendeborst, frambozen, feta en salade op de tuintafel. Het oog wil nu eenmaal ook verwend worden (en ik had een mooi bordje én die bink aan tafel zitten, whoot whoot).

 

Vanavond landen de troepen weer (lees: komen onze kinderen van den anderen kant) en zal het iets moeilijker worden om dergelijke mooi geschikte bordjes tijdig op tafel te krijgen. Dus houden we het iets simpeler en starten we vanavond met een visbbq. Eerst mosselen, puur natuur met een beetje ter plekke gekochte Piment de Espelette in de paella pan op de bbq. En daarna zalm en roodbaars op de grill met daarbij een klassieke salade met veldsla, spinazie en tomaten. En de vinaigrette van de buurvrouw aka la mama.
Het menu voor de volgende dagen zal vanavond in democratisch gezinsoverleg beslist worden maar ik heb zo’n vermoeden dat er Thaïse visburgertjes met komkommersalade, groentenlasagne en kipfajita’s gaan aangevraagd worden. Ik ken mijn Pappenheimers  🙂 .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s