Andalucia trip, part I: Sevilla

http://www.rosstravel.be/spanje_50.html
Map Andalucia

Ik wil een relax zonnevakantie boeken riep ik geruime tijd geleden de hubbie toe.
Die knikte bevestigend en liet me zoals gewoonlijk zoeken en plannen. Volgens mij had hij toen al door dat we toch weer in een stad zouden terecht komen en niet op een zonnekloppersstrand.

Na veel twijfelen en vergelijken boekten we tickets naar Sevilla om van daar met een huurwagen via Ronda naar Malaga te trekken.

Drie avonden en twee dagen Sevilla. Het leek me veel te kort om een deftige indruk van de stad te kunnen krijgen maar achteraf heb ik toch het gevoel dat we veel gezien en sfeer gesnoven hebben.
Vrijdagavond toegekomen en ‘ingecheckt’ in onze AirBnb, die super gelegen was vlakbij het gezellige Plaza Alameda, konden we al dadelijk van de gezellige avonddrukte van Sevilla genieten.

Uit grote honger en gezien de drukte nestelden we ons op het terras van één van de talloze restaurantjes op dit drukke plein. Dit is duidelijk het plein waar de Sevillanos zelf graag komen eten, drinken en genieten van het samenzijn onder vrienden.

De volgende ochtend stonden we volgens Spaanse normen vroeg op voor een begeleidde fietstocht geboekt bij Sevilla Bike Tour.

Een tour van normaal gezien drie uur waar we uiteindelijk 4 uur over deden. Een mooie tocht tijdens welke je heel veel ziet en een duidelijk overzicht krijgt van de stad.
Leuke manier om de buurt te verkennen maar volgens ons gaf de gids té veel informatie, en ik maar denken dat alleen vrouwen zo kunnen ratelen, en stopte hij te vaak.
Na een welverdiende en lekkere lunch bij Flores, probeer zeker het roerei met aardappel en truffel geserveerd in een bokaaltje, trokken we verder te voet de stad in.

De passage te fiets langs Plaza de Espana had ons geleerd dat dit plein te ‘Disney’ is naar onze zin. Het park ernaast, dat van Mària Luisa,  is wel de moeite waard om door te fietsen of wandelen. Wat wel nog op de must-do planning stond was het Alcazar bezoeken maar volgens de gids kon je best ’s morgens tegen het openingsuur komen om een lange wachtrij te vermijden.  Maar zondagnamiddag rond 16u viel ons een vrij korte wachtrij op en besloten we het erop te wagen. 15 min later stonden we binnen in dit imposante paleis met zijn tuinen. Zo een pracht, we werden er zelfs even stil en lyrisch van.

 

Volgens Tripadvisor is Eslava dé beste tapasbar van Sevilla en gezien deze dan ook nog eens vlakbij Plaza Alameda ligt en dus ook niet ver van onze AirBnb wandelden we tegen achten, vroeg dus naar zuid Spaanse normen, naar Eslava in de hoop een tafeltje of barkruk te kunnen bemachtigen. Maar overvol is een understatement voor de hoeveelheid mensen in deze bar en na een hele dag stappen en fietsen hadden we geen zin om een half uur te wachten en zochten we verder naar een restaurant waar we rustig konden tafelen. Ver moesten we niet lopen want 100 meter van Eslava vind je Az-zait, een restaurant dat verkeerdelijk een Aziatisch klinkende naam heeft maar een verfijnde Frans-Spaanse keuken aanbiedt.

Er vanuit gaande dat we de volgende dagen nog hopen tapas gingen verorberen besloten we à la carte te eten en lieten ons verleiden door het 5-gangen menu. Wat een enorm goede keuze was. Het éne creatieve gerecht na het andere volgde. Originele presentaties en mooie smaakcombinaties. Volgens Spaanse normen al iets prijziger maar kwalitatief meer dan ok.

Een mooie dag in Sevilla als deze, ook al konden we ondertussen genieten van een stortbui, moest natuurlijk afgesloten worden met een digestif.
En daarna nog een cava-tje in de buurtbar vlakbij onze slaapplaats.  In een stad als Sevilla kruip je nu éénmaal niet om 24u in je bed …

 

Wordt vervolgd

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s