Cosma – Mechelen

Cosma zorgt voor een nieuwe wind in de Mechelse horeca las ik ergens op Facebook.
Een vernieuwend concept met vooraan de traiteur-delicatessenwinkel en achteraan brasserie, de verborgen parel van Mechelen schrijven ze zelf op hun website.

Meer was er voor mij niet nodig om geïnteresseerd te zijn en veel woorden had ik ook niet nodig om hubbie mee te krijgen.
Dus wij eens niet naar Brussel maar naar Mechelen. Verandering van spijs doet eten zou ons moeder zeggen.
Parkeren onder de veemarkt, de straat oversteken en hup je bent er al. Easy peasy.

De geroosterde noten die we bij het aperitief kregen deden onze verwachtingen stijgen, een simpele maar originele en zeer lekkere knabbel.


Als voorgerecht koos ik gemarineerde zalm met dille mayo, rode biet en toast en hubbie ging voor de ceviche van zeebaars met Sechuan peper en radijs.
De zalm was lekker, mooi gemarineerd en met nét genoeg dille mayo. De rode biet heb ik gezocht maar niet gevonden en gelukkig ben ik geen broodeter want die drie stukjes broodchips zijn bezwaarlijk toast te noemen. Een mooi bordje, goede basisproducten maar geen wauw.
De ceviche was spijtig genoeg een tegenvaller. Voor zover mijn kookkennis rijkt is ceviche rauwe vis die lichtjes gegaard wordt door te marineren in limoen of een andere citrusvrucht of zuur.
Dit bord was voor mij een carpaccio met olijfolie. Waar op zich niets mis mee is maar noem het dan ook zo. En zelf bij een viscarpaccio mag een beetje zuur of frisheid niet ontbreken, wat ik hier in dit gerecht totaal niet vond. Bummer.

Als hoofdgerecht ging ik voor de steak tartare van Piemontese rund (dry aged, 6w), hubbie koos voor een entrecote (Brazilië, ook 6w dry aged).
Daarbij kozen we 4 bijgerechtjes namelijk gegrilde courgette, gegrilde kerstomaten, groentefrieten en ovenpatatjes met rozemarijn.

Kwalitatief goed vlees, sober en correct gebracht, hier was niets op aan te merken.  Het principe van de bijgerechtjes, dat juich ik graag toe. De aardappeltjes met rozemarijn en gegrilde courgetten waren mijn favoriet. Geen klassieke frietjes op het menu, dat is durven maar mucho appreciado.

Hubbie had nog een heel klein gaatje (in zijn maag) en sloot af met een crumble met rabarber en een bolletje ijs van de buurman (de buurman van de zaak, onze eigen buurman kan ik veel vragen maar ijs zal het niet zijn).

Dat een zaak die nog maar een week open is nog niet smooth loopt en dat de puntjes nog niet op de i staan, dat kan je verwachten en vergeven.
Maar smaak en power, dat moet vanaf het begin in de gerechtjes zitten.  En spijtig genoeg is het dat wat ik gisterenavond miste.

Deze parel moet nog wat groeien en opgeblonken worden. Misschien geven we het binnen een paar maanden nog eens een kans.

http://www.cosma.be

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s