Andalucia trip Part I: Malaga – Tarifa – Cadiz – Jerez

Het was vorig jaar tijdens onze trip Sevilla – Ronda – Malaga dat we een verliefd werden op Andalucia en besloten terug te keren.
Dit jaar zijn we gestart waar we vorig jaar eindigden, namelijk Malaga en we trokken via de mooie zuid-westelijke kust naar Cadiz om terug te vliegen vanuit Jerez de la Frontera.

Onze reis begon  met een valse noot toen bleek dat er iets fout was gelopen met de hotelreservatie waardoor we geen kamer hadden. Met dank aan Appartementos Plaza Merced en Booking.com voor nul komma nul service.
Uit grote honger kozen we die namiddag de eerste de beste tapasbar op Placa Merced gekozen maar weer pech, ronduit slechte tapas. Het feit dat het terras bevolkt werd door Amerikaanse oudere dames had een hint moeten zijn maar we waren te druk bezig met hotels bellen om de tijd te nemen een deftige lunchplek te kiezen. Bummer.

Een paar uur later dan toch nog een slaapplaats voor één nacht gevonden in Hotel Monte, een groot hotel net buiten het centrum.
Gezien er die dag eentje jarig was hadden we vooraf een tafel geboekt in de zogenaamde ‘new place to be’ aka Restaurant Batik.  Vlakbij het Alcazaba en met op het dak een rooftopbar met een prachtig uitzicht over de stad. Het restaurant vind je één verdieping lager maar heeft ook een terras. Allemaal hip en cool en met een fantastisch uitzicht maar het eten vonden wij totaal overroepen. Willen maar niet kunnen zeggen ze dan bij ons.

Gelukkig verliep het de volgende dagen allemaal vlotter en konden we zaterdagmiddag de vakantiesfeer opsnuiven op ons favoriete people watch terrasje aan het Carmen Thyssen museum. Un serveza y un copa de manzanilla por favor. 3€ per rondje, daar kan een mens geen dorst voor lijden.
Na het aperitief trokken we naar onze favoriete (moderne) tapasbar in Malaga: Uvedoble.  Uitgebreid sinds vorig jaar en met een vernieuwde toog waar we graag plaats aan namen. De Ajo Blanco is hier een echt aanrader!

Omdat we voor die avond geen hotel hadden gevonden in Malaga verlieten we de stad een avond sneller dan gepland en trokken we door naar het kustdorpje Fuengirola.  Een combinatie van regen en de Blankenberge stijl van dit kuststadje maakte ons niet enthousiast over deze locatie maar soit, we hadden weer een bed. Fuengirola heeft een leuk en gezellig kerkpleintje maar daar is het moeilijk om een vrije tafel te vinden. Deze keer meden we de terrassen met gepensioneerde Amerikaanse dames en binge drinkende UK-ers en kozen een druk terras met Spaanse families.  Cerveceria Marisqueria Gamboa heeft een zeer uitgebreide kaart met zeevruchten, voornamelijk gambas. De bediening is vrij brut, ik vermoed dat er meer dan één pint per uur van de tafel valt of in een schoot belandt. Maar dat hoort bij het Spaanse temperament maakten we onszelf wijs en we genoten van het feit dat de regenbui voorbij getrokken was en we buiten konden eten.

To be continued of continuará …

 

Restaurant Batik:
https://www.facebook.com/Batik-702823406501570/
http://www.tripadvisor.nl/Batik
Uvedoble:
http://www.uvedobletaberna.com/
http://www.tripadvisor.nl/Uvedoble
Cerveceria Marisqueria Gamboa
http://cerveceriagamboamarisqueria.es/#_=_
http://www.tripadvisor.nl/Gamboa
Appartamentos Plaza Merced
http://www.booking.com/hotel/es/apartamentos-plaza-merced-22.nl.html

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s