Andalucia trip Part II: Gibraltar, Cadiz, Jerez

Gibraltar, mij zei het van in het begin niet veel maar hubbie vond het een ‘must do’.
Om ons bezoek een echte Engelse touch te geven werden we verwelkomt door een dik mistdek in combinatie met stevige regenbuien.
Bij mooi weer en wanneer de winkels open zijn kan ik me voorstellen dat het hier even (maar ook niet vele langer) gezellig vertoeven is.
Zo lang je geen honger krijgt tenminste want is het zeer moeilijk om hier ‘deftig’ eten te vinden. Je vindt er de éne pub na de andere met vettig en onaangenaam ruikend eten. Wat een contrast met Spanje.
Gelukkig klaarde de hemel in de namiddag op en ging de kabelbaan open zodat we alsnog ‘the Rock’ op konden. En ja, dan weet je weer waarom dit een ‘must do’ is. Ok, de kabelbaan is duur maar het zicht dat je vandaar hebt, prachtig. En ja de beroemde aapjes waren er ook, hubbie was blij.

Prachtige stranden, een gezellig omwald binnenstadje, chique boho girls en surferboys. Of in één woord: Tarifa.
We logeerden in een heel leuke Guest House in het oude centrum en vlakbij talloze restaurantjes en bars.
Een strandwandeling, aperitiefje met de voeten in’t zand, shoppen in de hippe boutiques en daarna een stukje eten.
In Tarifa leeft iedereen de good life en wij volgden het voorbeeld gedurende de twee dagen dat we er waren.
De beste tapasbar is El Frances, een fransman dus die de beste authentieke Spaanse tapas serveert. Ik smulde van aubergines met geitekaas en hubbie van de tonijn en albondigas.
Volgende bestemming, want Tarifa is dan wel een leuke plek maar langer dan 2 dagen kan je je hier als landrat moeilijk bezighouden, was Cadiz. Onderweg stopten we voor een late lunch in Zahara de los Atunes. Met de voetjes in het zand en een prachtig zicht op de zee en de duinen genoten we van een ‘stukje’ gegrilde inktvis in één van de eenvoudige chiringuitos Bar las Benjumea. Zo’n immens uitzicht, we werden er stil van.


Cadiz Cadiz, met tweemaal een vettige schhh achteraan, zo zouden de inwoners van het oude gedeelte hun stad noemen. Dat werd ons toch wijsgemaakt door Pedro, de gids die ons al fietsend en vertellend wegwijs maakte en leerde over de geschiedenis van het zogenaamde Kleine Havana.
We logeerden op een 3km van de oude stad, in één van de grotere strandhotels Playa Victoria. Vlakbij ons hotel ontdekten we een nieuwe bar/restaurant Otero. Ruim, luchtig en met een zeer smaakvolle inrichting. De thaise albondigas (balletjes) met curry, de sashimi en inktvis met gegrilde paprika saus; om de vingers bij af te likken (wat we natuurlijk ook deden).
We bezochten dit restaurantje nog een tweede keer, om zeker te zijn dat het echt wel goed was. En ja, ook toen gingen we tevreden buiten.

Een tegenvaller was restaurant Aljibe in Cadischh Cadischh. Toeristen krijgen enkel de uitgebreide kaart en niet de tapaskaart. Nu zagen we het wel zitten om eens een volg bord te eten maar wat we hier voorgeschoteld kregen was saai en smaakloos. En vooral te duur naar Spaanse normen. De dame die ons bediende (de bazin vermoedelijk) was eerst vriendelijk maar daarna vooral verward en meer met haar bestelsysteem bezig dan met haar gasten.

Onze laatste halte was Jerez de la Frontera. Het stadje op zich viel ons door de kalmte een klein beetje tegen. We hadden na een paar uur het gevoel het al gezien te hebben. Met de hulp van tripadvisor besloten we extra aandacht te besteden aan het uitkiezen van een restaurant voor die avond, ergens waar we rustig konden tafelen en genieten van onze voorlaatste avond. En ja, het beste eetplekje van onze hele trip, dat vonden we daar, in Jerez.
Albala, een spaans restaurant/tapasbar nieuwe stijl. Hier vind je lekkere en pure gerechten voor een heel aangename prijs. Een mooi interieur, vriendelijk personeel én meerdere wijnen die per glas verkrijgbaar zijn. Tempura van asperges, tartaar van tonijn, een lekker stukje rund … ik mag er niet aan denken of ik krijg honger.

Na Albala was het moeilijk om de volgende avond opnieuw een leuke plek te vinden. We kwamen via Tripadvisor terecht in het alternatieve Alboronia. Moeilijk te vinden maar leuk gelegen op het eerste verdiep van de binnenkoer van een vierkant gebouw. Lekkere tapas met marokkaanse invloed. We proefden van een timbaaltje van zalm, gestoofde groenten met geitekaas en tajine met kip. Lekker en door de orientaalse invloeden een welkome afwisseling.

En ja, ook deze laatste avond besloten we om volgend jaar terug te gaan, dan staan Granada en Cordoba op te planning.

Wat duurt een jaar toch lang pfffff …

Benali Guest House Tarifa 
El Frances, Tarifa (reserveren een must!)
Hotel Playa Victoria, Cadiz  https://www.tripadvisor.be/PlayaVictoria
Bar las Benjumea, Zahara de los Atunes
Restaurant Aljibe, Cadiz
Restaurante Bar De Otero, Cadiz, Playa Victoria
Albala, Jerez de la Frontera   http://www.tripadvisor.nl/Albala
Alboronia, Jerez de la Frontera

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s