Gramm.

Wie hubbie en mij goed kent weet dat dit restaurant de laatste maanden onze favoriet is.
Waarom heb ik er dan nog niet eerder over geschreven? Misschien omdat ik niet kan uitleggen waarom wij deze keuken zo fantastisch vinden. Omdat ik niet goed ben met superlatieven of omdat we deze plek liever voor onszelf houden.

Het concept is simpel: één menu die ongeveer elke twee weken verandert. Al wat je moet zeggen is of je allergieën hebt en of je iets niet lust. Onze kop kennen ze ondertussen (tafel 10) en daarom stellen ze meteen de moeilijkste vraag: “Aangepaste wijnen of niet?” Terwijl onze hersenen (lees: budget) dit afraden knikken we beide enthousiast ja. Natuurlijke wijnen, er zijn nog niet zoveel plekken waar je ze kan proeven en wij, wij hebben er een enorm zwak voor. De sommelier bij Gramm, un mec très sympa, heeft een getalenteerde neus om de uitzonderlijkste wijnen te selecteren en combineren. De klassieke proever zal waarschijnlijk af en toe raar opkijken maar als natuurwijn liefhebbers worden onze smaakpapillen hier telkens weer verwend.

Een amuse en 6 gangen, kleine porties, maar toch ga je meer dan voldaan buiten.
45 voor 6 gangen en 85€ als je hierbij aangepaste wijnen kiest.

En dat is, buiten het feit dat ze weinig tot geen Vlaams spreken, het enige nadeel voor ons, te duur om hier twee-wekelijks te komen. Of erboven te gaan wonen. Al is deze keuken kwalitatief gezien elke € waard en waren we verbaasd dat ze geen Gault Millau of Michelin vermelding hebben gekregen. Maar stiekem ook een beetje opgelucht. We willen deze plek liever niet met té veel mensen delen.

 

 

Foto’s: Gramm FB pagina
Gramm, Vlaamsesteenweg 86, 1000 Brussel
http://grammrestaurant.be

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s